Økt lærelyst og mestring! Få leksehjelp

Leksehjelp over nett - enkelt, greit og praktisk

Shutterstock 517415554

Norge er et langstrakt land med spredt befolkning. For oss i MentorNorge har dette tradisjonelt sett bydd på noen utfordringer, både i forhold til rekruttering, reisevei og det å kunne tilby mentorer også til familier som bor utenfor de store byene. I 2016 lanserte vi fjernundervisning, slik at vi kan tilby kvalitetssikret, skreddersydd leksehjelp i hele landet.

 

Leksehjelp - der eleven er

Som tilbyder av en-til-en-undervisning tror vi på å være der eleven er, enten det er på et grupperom på skolen, hjemme i stuen hos familien, eller over nett. En-til-en-undervisning er sannsynligvis den mest fokuserte og effektive måten å lære på, fordi man slipper distraksjonene. Både mentor/privatlærer og eleven kan fokusere 100% på skolearbeidet som ligger fremfor dem.

 

Privatundervisning over nett - fungerer det da?

Gjennom vårt fjernundervisningstilbud har vi kommet i kontakt med mange foreldre som er noe skeptiske til undervisningsformen. Er det mulig å få hjelp med leksene over nett på en effektiv måte? Her hører vi, som man gjerne gjør i disse dager, at barna har kommet litt lengre på vei enn oss voksne, når det gjelder å omfavne teknologien. Elevene hopper nemlig gjerne rett inn i det - og de fleste rapporterer at det å få leksehjelp over nett oppleves like naturlig som om man skulle hatt en mentor sittende ved siden av seg.

Tekniske hjelpemidler

Tradisjonelt sett har online-undervisning egnet seg best til norsk, engelsk, historie og andre klassiske "lese-, skrive- og snakkefag". I realfagene, som for eksempel matematikk, er det mye "håndarbeid" med tegninger og illustrasjoner som fort kan bli vanskelig å få til over nett. I nyere tid er ikke dette lenger noe problem! Det finnes mange smarte løsninger med tegnebrett, apper til iPad og lignende, men en enkel og elegant løsning vi har falt pladask for her i MentorNorge, er bruk av dokumentkamera.

Et dokumentkamera er, kort fortalt, et kamera festet på et stativ som gjør det mulig å sende live-bilder av notatblokken sin over nettet. De fleste av våre mentorer som underviser i matematikk over nett, er utstyrt med et slikt kamera. For en ytterligere demonstrasjon av hvordan dette fungerer, se denne videoen av undertegnede som løser en ligning.

Passer online leksehjelp til yngre barn?

Foreldre til litt yngre barn som er i kontakt med oss lurer ofte på om fjernundervisning kan være et alternativ for deres sønn eller datter. De yngste har gjerne litt vanskeligere for å sitte stille/konsentrere seg i lengden. Hvordan er det da når mentoren ikke befinner seg i rommet, men på en skjerm? Her er den fremste regelen at alle elever er ulike, men vi har levert vellykkede fjernundervisningsordninger til elver helt ned i 4. klasse på barneskolen! Med andre ord: det kan være lurt å være åpen for og prøve fjernundervisning, selv om din sønn eller datter går på barneskolen - det går ofte veldig fint.

Hvor kan jeg finne ut mer om leksehjelp på nett?

Kontakt oss! Legger du igjen telefonnummeret ditt på denne siden, eller ringer til 21 51 40 40 i våre åpningstider, kommer du i kontakt med en av våre dyktige fagveiledere. Fagveilederen hører gjerne mer om ditt barn og deres ønsker/utfordringer - så setter vi opp en gratis og uforpliktende kartleggingstime med undervisning over nett til dere.

Ansatt 9 of 9

Bjørn Kristian

Daglig Leder - MentorNorge

Kom i gang her

3 gode grunner til å velge MentorNorge

Infograf prosenter new
Infograf tall new 2
Infograf soyler new

Skal vi hjelpe dere også?


Vi kontakter deg innen 24 timer - ingen forpliktelse!

Merk: vi tar kun vare på dine opplysninger dersom du opprettes som kunde.

Nordens største privatundervisningstilbyder

MentorNorge er Norges største og eneste landsdekkende privatundervisningsbedrift. De siste årene har våre over 1000 mentorer (privatlærere) gjort en forskjell hos over 10.000 elever i hele Norge. Vi dekker hele landet, fysisk og over nett, og har helt sikkert også en mentor til dere. 

Norway

Åpningstider

Mandag-torsdag

9:00 - 20:00

Fredag

9:00 - 16:00

Lørdag

Stengt

Søndag

Stengt