Mentor og mentee smiler til hverandre mens de jobber med en tekst
Bjørn Kristian Haugerud
Daglig leder
Indholdsfortegnelse For Foreldre 16. juni 2021 Læsetid: Mattehjelp hjemme?

Mattehjelp hjemme?

I mattefaget møter vi ofte elever som har bruk for leksehjelp og ekstra undervisning. Mens noen sitter på bakerste rad og sliter med å følge timen, trenger andre mer oppgaveløsning for å føle at de mestrer faget. Og vi kan hjelpe!

Mange vet ikke at de kan få hjelp med matteleksene på hjemmebane. Samtidig er matematikk vårt mest etterspurte fag. Vårt tilbud foregår over hele landet, og like gjerne hjemme i stua som over nett. Dette etter hva som passer best for den enkelte.

ALLE KAN BLI GODE I MATEMATIKK

… under de riktige vilkårene. Frustrasjon er et dårlig utgangspunkt når det er dags for ettermiddagens lekseøkt. Det er heller ikke til å stikke under en stol at matematikk er et allsidig fag med mange utfordringer. Læreplaner og kompetansemål er et langt lerret å bleke, med likninger, algebra, geometri, sannsynlighet, brøk - you name it. Det skal faktisk litt til å henge med på alt man lærer i timen.

Hos oss har alle mentorene toppkarakterer i faget. De er dyktige formidlere, som hjelper elevene med å finne inspirasjon og motivasjon til å gjøre matteleksene. Enten eleven er på utkikk etter en fast mentor, eller trenger litt hjelp et par ganger i forkant av eksamen, skreddersyr vi tilbud og kartlegger behov.

VI GJØR MATTE GØY

Matematikk har på mange måter et ufortjent dårlig rykte. Vi tror og mener at matte og moro går hånd i hånd, gitt at de riktige betingelsene er til stede.

Ved at mentoren stiller tydelige krav, bygger engasjement og gir det lille ekstra, kan matte etter hvert bli gøy. Vi vet at faget krever et solid grunnlag og at eleven arbeider jevnt og trutt. Dette hjelper vi til med, uansett hvor i løypa eleven ligger.

Apropos gøy og moro; hva med å bake «mattemuffins» med familien? Her har vi også samlet et knippe filmer med matematikk som tema. Selv om baking og film i første rekke er ren underholdning, kan man kanskje også få et læringsutbytte fra slike aktiviteter?

HVOR MANGE EPLER HAR EGENTLIG ANNE?

«5 grønne og 3 røde epler ligger i en kurv. Anne trekker 4 epler. Hva er sannsynligheten for at alle eplene er grønne?» De fleste vil dra kjensel på denne varianten av et svært typisk regnestykke i sannsynlighet. Mange klør seg i hodet av fargede epler, lotteritrekninger og terningkast. For hvor mange epler har egentlig Anne?

Mange elever sliter med brøk og sannsynlighetsregning. Det er vår erfaring at målrettet privatundervisning har en god effekt på å tette hull og sikre fremgang, både i disse og andre temaer i mattefaget.

En stor fordel er at undervisningen foregår en-til-en, noe som skaper trygge rammer for eleven. I tillegg åpner en-til-en undervisning for regelmessig og individuell oppfølging. Slik får elevene et tilpasset tilbud, enten hjemme ved kjøkkenbordet eller over nett.

FORBEREDELSER TIL EKSAMEN, TENTAMEN, PRØVER OG FREMTIDEN

Våre mentorer hjelper også eleven med å forberede seg best mulig til eksamen, tentamen og øvrige prøver i matte.

Privatundervisningen fokuserer på økt forståelse og selvstendig resonnering, og eleven kommer selv med innspill til hva som oppleves vanskelig. Målet med denne typen forberedelser er at eleven, når det er tid for å bli testet, føler seg selvsikker og kan yte sitt beste. Det reflekteres i både karakterer og generell læring og progresjon.

Her kan du finne nyttige tips til forberedelser til skriftlig eksamen i matematikk.

IKKE BARE TALL I KARAKTERBOKA

Utdanningsdirektoratets årlige statistikk for 2018 viser at gjennomsnittet i eksamenskarakter for matematikk på videregående skole varierer mellom 2.4 og 3.5, alt ettersom hvilken type matte det er snakk om. Dette snittet mener vi fint kan høynes, med nye strategier og innsats fra den enkelte.

Det er mange grunner til at elever sliter i mattefaget. Overgangen til nytt skoleår, ungdomsskole eller videregående kan være krevende. Faget forutsetter også at man stadig bygger videre på ferdighetene sine.

Hvis man alltid henger etter, synker mestringsfølelsen så vel som motivasjonen. Et av våre mål er å vise elevene nytteverdien i en grunnleggende tallforståelse. Tall er jo viktig for det meste, fra penger og personlig økonomi til hvordan samfunnet fungerer.

Oppsummert

Med vår mentorordning kan alle få hjelp til å bli gode i matte. Det er fullt mulig, og ofte langt ifra så vanskelig som det noen ganger kan virke. Har du spørsmål, eller ønsker å prøve en gratis kartleggingstime med en av våre mentorer? Les mer om privatundervisning i matte her eller ta kontakt med oss her.

For Foreldre

Se alle

Premiering av gode resultater?
Vil det være en god idé å friste med premier mot at eleven jobber bra,..
"Alle" bruker privat leksehjelp!
I kronikken "Ingen lekser eller bedre lekser?" i Adresseavisen 27.08.2..
Slik får du mest mogleg ut av kartleggingstimen
Timen er der for å sjå korleis mentoren og eleven kjem overens, for å ..
Skummelt med mentor? Ingen grunn til bekymring!
Skoleåret er nå i gang for fullt. For mange barn og unge kan dette bet..
Kvifor velje privatundervisning?
Å navigere i jungelen av hjelpetilbod som er der ute på eigenhand er i..
5 tips til hvordan du hjelpe barnet ditt med fremmedspråk
Å lykkes på skolen krever at man også jobber med skolearbeidet hjemme...
Hjelp! Barnet mitt trenger hjelp med leksene
Et velkjent scenario: Du sitter sammen med barnet ditt sent på kvelden..
4 grunner til at du bør anbefale barnet ditt å reise på utveksling
Utveksling i andre land er en gylden mulighet for ungdom, og en tid ma..
Hvordan hjelpe barnet ditt med matematikk
Matematikk omringer oss hver dag, og den grunnleggende forståelsen er ..
5 tips til spill du kan gjøre sammen med barnet ditt som bidrar til læring
Lekser og skolearbeid består ofte av lesing, oppgaveskriving og puggin..
Hvordan hjelpe ungdommen med R-matten?
Mange elever trenger å ta matematikk R1 og R2 på videregående for å ko..