Mentor og mentee fra MentorNorge sett oppefra

En meningsfylt jobb

Leter du etter en fleksibel og meningsfylt deltidsjobb, hvor du kan hjelpe barn og unge?

Som mentor hos MentorNorge tjener du penger, utvikler deg faglig og styrker CV-en din. Samtidig som du er med på å øke et barns faglige selvtillit og selvfølelse. Høres det ut som noe for deg?

Send oss en søknad her

Hva får du ut av å være mentor?

Dette tjener du

Som mentor tjener du til å begynne med 197 kr i timen. Deretter justeres lønnen fortløpende i henhold til de ulike lønnsnivåene du kan oppnå som mentor (opptil 300 kr i timen).

En fleksibel og givende jobb

Mentorjobben er veldig fleksibel. Som mentor kan du selv be om flere eller redusere antall mentorforløp. Vi tilbyr både lange og korte forløp, og spesielt i eksamensperioden har du mulighet til å tjene litt ekstra og hjelpe til med de mer intensive programmene som fordypningsoppgaven og eksamenshjelp.

Du kan også ta med deg mentorjobben din der du er. Vi tilbyr nemlig både fysisk undervisning og undervisning på nett hvis du for eksempel skal på utveksling i en periode.

I tillegg har du også mulighet til å melde din interesse på forløp som du synes høres spennende ut, og som matcher dine behov og undervisningsfag. Men hos oss får du aldri tildelt et mentorforløp før du har sagt ja.

Reisetillegg og betalt forberedelsestid

Ved fysisk undervisning får du tillegg for den ekstra tiden du må bruke på å reise til og fra undervisningen, dersom reisetiden overstiger 30 minutter.

De fleste mentorforløpene er basert på elevens lekser og oppgaver, slik at du ikke trenger å forberede deg for å undervise. I forløp der du må lage en undervisningsplan, forberede deg eller lage materiell til timen, vil du alltid få betalt for dette. Det er med andre ord ikke meningen at du skal ha ubetalte timer.

Styrk CV-en og kunnskapene dine med mikrokurser

Vi tilbyr videreutdanning! Etter at du er ansatt som mentor, ønsker vi å støtte din faglige og personlige utvikling. Derfor tilbyr vi en rekke mikrokurs om relevant kunnskap innen læring, kommunikasjon, ADHD og mye mer. Mikrokursene gir deg konkrete verktøy og hjelper deg med å bli en enda bedre mentor.

I løpet av tiden som mentor har du også mulighet til å bygge opp en MentorCV. Denne viser hvor mange elever du har undervist, hvor mange timer du har undervist, hvilke mikrokurs du har gjennomført og hvilke fag du har undervist i.

Sparring med andre mentorer

Vi har også vårt mentorforum på Facebook, der du kan sparre med de andre mentorene. Kanskje har du et konkret spørsmål om en bestemt oppgave eller trenger noe spesifikt materiale. Du kan også få mye inspirasjon fra hva andre spør om.

MentorUtdannelsen forbereder deg godt

Når du blir ansatt, blir du godt forberedt gjennom MentorUtdannelsen. Først lærer du hvordan du bruker nettplattformen vår og får mye kunnskap om hvordan et forløp fungerer. Du vil også bli introdusert for bruken av læringsstiler og få tips om hvordan du kan bruke kunnskapen din om læringsstiler i undervisningen. Som siste del av MentorAkademiet vil du bli presentert for ulike situasjoner som kan opppstå i mentorrollen. Scenariene vil hjelpe deg til å kunne møte ulike situasjoner og føle deg godt forberedt til å stå i dem.

Programmet er fleksibelt - det er digitalt og kan tas når det passer deg.

Få hjelp og støtte fra fagveilederne

Som mentor hos MentorNorge får du tildelt en fagveileder som første steg i ansettelsen. Fagveilederens viktigste oppgave er å følge deg gjennom hele ansettelsesforholdet ditt hos oss. Rådgiverne våre er bindeleddet mellom familiene og mentorene våre. De er ansvarlige for hele den innledende dialogen med familiene, matchingen og forberedelsene til mentorforløpet. Du kan derfor trygt ringe til veilederne våre og få de rådene og den veiledningen du trenger. Dette gjelder også underveis i et forløp, der behovene dine kan variere fra praktiske til faglige og pedagogiske spørsmål, bekymringer eller undringer.

Ingen spørsmål er dumme spørsmål – vi hjelper deg mer enn gjerne, slik at det blir så motiverende som mulig å være mentor hos oss.

Mentor og mentee går en tur under privatundervisningen

Hvilke kvalifikasjoner trenger jeg for å bli mentor?

  • Du har fått minst 5 i fagene du vil undervise i, eller har annen relevant erfaring.
  • Du er minst 18 år gammel
  • Du er pedagogisk anlagt og motivert for å lære.
  • Du har en ren politiattest.
  • Du har mot og lyst til å undervise. Undervisningserfaring er ikke et krav, så lenge de andre kravene er oppfylt.

Sånn blir du mentor

1. Søknaden

Du starter med å utfylle søknadsskjemaet vårt, som inneholder informasjoner om deg. I tilleg skal du ta stilling til hvilke fag du vil undervise i og laster opp standpunktkarakterene dine i fagene.

2. Intervjuet

Vi blir bedre kjent med deg ved å stille forskjellige spørsmål, og oppstiller noen forskjellige scenarier for deg. Vi bruker også tid på den casen vi har bedt deg om å forberede, hvor vi har fokus på din faglige og pedagogiske tilgang til den tenkte situasjonen.

3. Oppstarten

Hvis du blir tilbudt jobben som mentor, blir du godt forberedt til jobben gjennom MentorUtdannelsen. Deretter står fagveilederne våre klare til å sette deg godt inn i ditt første forløp.

Mentorene hos MentorNorge har et godt sosialt fellesskap

Bli en del av fellesskapet

Vil du hjelpe barn og unge med å få tilbake troen på seg selv? Vi er alltid på utkikk etter flinke og engasjerte mentorer, så søk i dag! Vi krever ikke tre års erfaring eller en fullspekket CV. I stedet kan mentorjobben hjelpe deg med å bygge en sterk og relevant CV for fremtiden.

Send en søknad her

Har du spørsmål? 

Vi er klare til å svare på alt du måtte lure på, fra krav om kvalifikasjoner til generelle spørsmål om å være mentor. Du kan ringe oss på telefon 21 51 40 40 eller skrive rekruttering@mentornorge.no.