Trym fikk hjelp til matte med MentorNorge
MentorNorge
Indholdsfortegnelse Solskinnshistorie 27. desember 2021 Læsetid: Fra usikker til selvsikker i matte

Fra usikker til selvsikker i matte

Som fersk videregåendeelev ble matte en utfordring for Trym, men med en trygg og stabil mentor, endret dette seg.

«For unge mennesker er matte ofte det faget som etter hvert blir vanskelig på skolen. Og når ting blir vanskelig, så er det mange andre ting som også blir vanskelig», utrykker Maria i forklaringen på hvordan sønnen hennes, Trym, har det på skolen. Som fersk videregåendeelev ble matte en utfordring for Trym, men med en trygg og stabil mentor, endret dette seg.

Utfordringer med matte

Vi møter Maria og Trym på et hyggelig intervju i huset deres i Oslo. Maria er først ut til å fortelle om situasjonen deres, og på spørsmål om hvorfor de begynte med mentor svare hun:

«Vi så et potensiale hos vår sønn om å bli bedre i matte».

At matte kan være vanskelig, er ikke et ukjent fenomen. Det er et fag som krever innsats, dedikasjon og en solid dose tålmodighet. For å gjøre veien enklere for Trym fikk han Joachim som mentor.

Trygt læringsmiljø

Samarbeidet mellom Trym og Joachim har vart i over to år. Begge trives godt sammen, og Trym opplever det hele som svært positivt.

«Å ha mentor er trygt, lærerikt og hyggelig. Hvis jeg har en prøve eller lekser jeg ikke forstår, så er han alltid der for å hjelpe meg».

Trivsel, kjemi og faglig progresjon, er viktig fokuspunkter i et mentorforløp. Joachim forteller også varmt om hvordan han synes det er å jobbe med Trym.

«Vi bruker to timer hver uke sammen og jeg får følge han veldig tett i det han faktisk lurer på. Han kan stille de spørsmålene som man kanskje ikke stiller i klassen, og det gjør at jeg som mentor får hjulpet han på en bedre måte»

Fra usikker til selvsikker i matte

Trym forteller at han pleide å være usikker på seg selv når det kom til å gjøre matte, men med god hjelp og innsats har utviklingen hans gått i riktig retning.

«Jeg føler mestring fordi jeg har hatt mentor over veldig lang tid. Da jeg startet med mentor var jeg veldig usikker på meg selv når det kom til å gjøre matte, men ved å ha hatt en mentor over lang tid så har jeg fått økt selvtillit.»

Maria, som har fulgt med fra utsiden, forteller også varmt om progresjonen til Trym og hvor godt de har blitt ivaretatt av MentorNorge. 

«Vår opplevelse med å ha mentor har vært veldig positivt. Vi er så glade for at vi startet med dette her. Det som har skjedd karaktermessig har vært over all forventning, og vi opplever også at veldig mange andre karakterer har blitt bedre. Så jeg tror det handler om å mestre. Det er viktig.»

Enten drømmen er å rekke opp hånden i mattetimen eller å studere medisin, kan en mentor være til stor hjelp. MentorNorge har mentorer i hele landet og i alle fag. Les mer om hvordan en mentor kan hjelpe dere her!

Vil du prøve privatundervisning med en mentor?

Prøv en gratis kartleggingstime

Solskinnshistorie

Se alle

Fikk toppkarakter på særemnet og bedre mestringsfølelse
Toppkarakter på særemnet og bedre mestringsfølelse..
Karakterene gikk opp - fikk tilbake troen på seg selv
Grete tok kontakt med MentorNorge fordi sønnen hennes kunne ha godt av..
Fra usikker til selvsikker med mentor
Neste tirsdag er det tid for matte igjen, og som før forrige mattetime..
Gikk fra 2 til 5 i matte
Matematikk er et viktig fag i skolen, men det kan føles utmattende, kj..
MentorNorge var hjelpen Maharan (19) trengte
Maharan (19) slet med fagene kjemi 2 og matematikk R2. Så fikk han hje..
Nå gleder Therese seg til å gjøre lekser
Som forelder er det ikke alltid lett å hjelpe barna sine med skolearbe..
Gikk opp en hel karakter med mentor
Maharan (19) slet i fagene kjemi 2 og matematikk R2. Ved å ha mentor o..
Tage-online
Økt progresjon og mestring..