Økt lærelyst og mestring! Prøv leksehjelp

Shutterstock 503560672

For mange kan overgangen fra ungdoms- til videregående skole være både spennende og nervepirrende. Her er noen gode tips til hvordan man skal takle denne milepælen.

#1 Få nye venner, men hold på de gamle.

En fantastisk ting med videregående er at du får muligheten til å bli kjent med mange forskjellige mennesker. Kanskje fra andre byer eller steder enn der du kommer fra, med forskjellig bakgrunn og interesser. Det er veldig viktig for trivsel og egen utvikling at du tar deg tid til å bli kjent med nye mennesker. Det kommer til å gi deg et nytt blikk på skolearbeidet og ha en overføringsverdi til ditt sosiale liv. Samtidig kan det være godt å ha en trygg base når man begynner på videregående. Derfor må du ikke glemme vennene fra ungdomsskolen i din nye sosiale tilværelse.

#2 Spar på arbeid fra ungdomsskolen

Mange vil nok tenke at prøver, notatbøker og framføringer fra ungdomsskolen bør havne i søppelkassen i overgang til et nytt kapittel. Det stemmer ikke. Mye av arbeidet du gjorde og innsatsen du investerte mye tid i kan du få god bruk for på videregående. Holdt du en framføring om 2.verdenskrig på ungdomsskolen? Denne oppgaven kan komme på nytt på videregående. Se på manuset til den forrige framføringen, og tenk på den som et forarbeid. Finn måter å forbedre den på, og tilfør den nye kunnskapen du nå har fått.

#3 Kast deg over skolearbeidet.

I min sommerguide tidligere på MentorNorge-bloggen, skrev jeg at det var lurt å bruke sommeren til repetisjon og forberedelse til en ny skolehverdag. For de av dere som så bort fra dette tipset vil jeg anbefale dere å hive dere rundt med en eneste gang. Det er ikke til å stikke under en stol at arbeidsmengden og nivået øker betraktelig på videregående. Selvfølgelig er arbeidet overkommelig, men ikke legg deg bakpå og tenk at et skippertak gjør susen. På videregående må du være strukturert!

#4 Merk deg fagene som interesserer deg mest.

I andreklasse får du muligheten til å velge valgfag. For mange er det noe av det aller beste med videregående. Endelig kan du velge fag etter dine interesseområder. Begynn allerede i førsteklasse å merke deg hva du liker og ikke liker i de forskjellige fagene. Prøv å finne ut hva det er som interesserer deg. Sett spørsmålstegn til ting som står i pensum, og forsøk å svare på spørsmålene på eget initiativ. På den måten vil du ha en mye klarere tanke om hva du bør velge av valgfag i andreklasse, og hvilken retning som er riktig for deg!

#5 Ha det gøy!

Videregående er et skritt videre inn i de voksnes verden, det kan virke både skummelt og nervepirrende. Det er faktisk en tid du kommer til å se tilbake på med stor glede. Å utvide sitt sosiale nettverk, tilegne seg ny kunnskap og kunne utforske seg selv og sine egne interesser er både veldig viktig og gøy. På videregående får du muligheten til akkurat det. Videregående er tre år med mye kunnskap, arbeid og stress., men fremfor alt er det en tid med mye moro.

LYKKE TIL!


Lars Dønvold Myhre 1 e1502800652229

Lars Dønvold
Mentor, MentorNorge

Kom i gang her

3 gode grunner til å velge MentorNorge

Infograf prosenter new
Infograf tall new 2
Infograf soyler new

Skal vi hjelpe dere også?


Vi kontakter deg innen 24 timer - ingen forpliktelse!

Merk: vi tar kun vare på dine opplysninger dersom du opprettes som kunde.

Nordens største privatundervisningstilbyder

MentorNorge er Norges største og eneste landsdekkende privatundervisningsbedrift. De siste årene har våre over 1000 mentorer (privatlærere) gjort en forskjell hos over 10.000 elever i hele Norge. Vi dekker hele landet, fysisk og over nett, og har helt sikkert også en mentor til dere. 

Norway

Åpningstider

Mandag-torsdag

9:00 - 20:00

Fredag

9:00 - 16:00

Lørdag

Stengt

Søndag

Stengt