Ylva Furuseth
Mentor
Indholdsfortegnelse Engelsk 16. juni 2021 Læsetid: LÆR ENGELSK RASKERE!

Lær engelsk raskere!

Å lære et språk er et stort prosjekt, og det kan ta lang tid å mestre. Ikke bare skal man lære nye ord for alt som finnes, men man må sette seg inn i nye grammatiske regler, ordtak, kulturelle forskjeller, m.m. Du lurer kanskje på om det finnes noen måter å lære raskere på?

1. Bruk språket!

Det aller viktigste når det kommer til språklæring er å bruke språket aktivt. Hvis du kun bruker engelsk i engelsktimene på skolen, blir du ikke eksponert nok. Prøv å bruke språket så mye som mulig, både i og utenfor engelsktimene – snakk engelsk med klassekamerater i friminuttene, syng engelske sanger, skriv notater/dagbok/dikt på engelsk og les engelskspråklige nyhetsartikler og kilder.

2. Bruk engelske undertekster

Vi er omringet av engelsk hele tiden, TV-seriene vi ser på, musikken vi hører på, osv. Dette er kjempegod eksponering som du kan lære mye av. Dessverre er det alt for lett å bli distrahert av norske undertekster på TV-en, i stedet for å fokusere på engelsk. Skru av undertekstene, eller bytte til engelsk, dette gjør at du får god trening i å forstå språket. Populære dataspill har ofte kun engelske undertekster, og forskning viser stadig at man blir bedre i engelsk av å spille dataspill.

Her er noen gode tips til hvordan du kan bruke musikk som studieteknikk!

3. Les bøker på engelsk

Dersom du er glad i å lese, burde du vurdere å lese bøker på engelsk. Det kan virke utfordrende til å begynne med, så et tips kan være å begynne med en bok du allerede kjenner godt på norsk. Lesing hjelper spesielt på rettskriving og grammatikkferdigheter.

4. Utforsk verden

Hvis du skal på ferie eller et utvekslingsopphold er dette en gylden mulighet til å bruke språket. Ofte kan det være mindre flaut å snakke engelsk med utlendinger, enn med nordmenn. Engelsk er et internasjonalt språk, og kan brukes til å kommunisere med andre over hele verden.

5. Finn internasjonale venner

Har du venner fra andre land? Da er det en super mulighet for å øve på engelskferdighetene dine. Å sende brev, skrive meldinger, eposter, eller chatte med venner og bekjente fra andre land er en suveren øvelse i engelskfaget.

6. Lær setninger – ikke ord

Mange av oss husker gloseprøver med sukk og stønn, og med god grunn. Å lære gloser er en utdatert og ineffektiv arbeidsmåte for å lære språk. Allikevel er det viktig å lære seg nye ord. Å lære hele setninger er lurt – spesielt hvis du aktivt bruker disse setningene. I stedet for å pugge en liste med ord hvor du kanskje husker noen få etter en endt time, kan du på noen minutter lære deg like mange setninger som du faktisk kan bruke til noe.

Trenger du litt ekstra hjelp med engelsken kan en mentor være løsningen. Mentor skreddersyr læringen etter din personlige læringsstil. På den måten lærer engelsk raskt og effektivt. Lær mer om privatundervisning i engelsk!

Det er ingen jukselapper og snarveier for å bli flytende i engelsk, men jeg håper at disse tipsene kan gjøre læringen litt enklere. Husk; mye øvelse og eksponering hjelper i lengden.

Engelsk

Se alle

Fem fordeler med å lære fremmedspråk
I motsetning til engelsk, som vi er omringet med hver dag, så har frem..
Forskning viser at unge lærer engelsk ved hjelp av dataspill
Læring er ikke noe vi gjør kun i skoletiden – læring skjer gjennom hel..
5 tips til hvordan du kan bli bedre i engelsk i sommer!
Etter et uvanlig halvår med hjemmeskole og digital undervisning kan vi..
5 tips for å bli bedre i engelsk
Engelsk er et språk vi har rundt oss til enhver tid. Det er et språk s..