Daniel Hatletvedt
Mentor
Indholdsfortegnelse Engelsk 16. juni 2021 Læsetid: 5 tips til hvordan du kan bli bedre i engelsk i sommer!

5 tips til hvordan du kan bli bedre i engelsk i sommer!

Etter et uvanlig halvår med hjemmeskole og digital undervisning kan vi endelig si at sommeren er her! Mange har nok gledet seg til en velfortjent pause fra både skole og jobb. Kanskje du hadde planer om å reise til utlandet i år og et ønske om å utforske nye språk og kulturer? Nå skal jeg gi deg fem enkle tips til hvordan du kan øve deg og bli bedre i engelsk i løpet av sommeren.

1. Les noe som interesserer deg

På skolen plukker læreren din ut hva du skal lese, og dette består gjerne av diverse lærebøker, fagtekster og andre akademiske artikler. Det er lett å miste leselyst når du må lese noe som du selv ikke har valgt ut. I tillegg kan engelske fagtekster noen ganger være utfordrende å lese. I sommer har du derimot all frihet til å bestemme over hva du vil bruke tiden din til. Mitt første tips er derfor å lese engelske tekster som du synes er interessante! Du kan lese alt fra nyhetsartikler, leserinnlegg, romaner, tegneserier, dikt, noveller og mye mer! Hvis du leser litt hver dag vil dette hjelpe på ditt engelske språk og ordforråd. Det viktigste er at du finner deg noe som du har lyst å lese. Start gjerne med lettleste bøker eller tekster. Hvis du skal lese over en lengre periode kan du for eksempel finne deg et sted hvor du kan sitte komfortabelt og nyte sommersolen.

2. Skriv litt hver dag på engelsk

I skolehverdagen er engelskskrivingen ofte relatert til oppgaveinnleveringer og prøver. Nå som det er sommerferie har du ikke lenger noen forpliktelser, og du kan i større grad finne roen til å skrive! Jeg vil derfor utfordre deg til å skrive på engelsk hver dag! Du kan enten begynne å skrive et leserinnlegg eller en sangtekst, eller så kan du skrive en dagbok med dine tanker, opplevelser og erfaringer som du gjør deg i sommertiden. Finn kreativiteten i deg! Du kan også lete etter inspirasjonskilder i naturen eller hos mennesker. Vær nysgjerrig når du skriver og utforsk ditt engelske vokabular. Det viktigste er at du skriver litt hver dag på engelsk, slik at det blir en mindre brå overgang når du skal tilbake på skolen igjen.

3. Spill

Sommeren er tiden for å spille sammen med familie og venner. Spill er både gøy og sosialt, men også ganske lærerikt. Det finnes mange ulike brettspill og spill på mobilen hvor du kan bli bedre i engelsk. Hvis du for eksempel har lyst å forbedre ditt engelske ordforråd kan du ta fatt på brettspillet Scrabble. Scrabble er kort forklart et ordspill hvor du får utdelt bokstavbrikker som du skal sette sammen til ulike ord. Du kan også laste ned appen Wordfeud som er en digital versjon av Scrabble. Alias er også et ordspill hvor du i utgangspunktet skal forklare og gjette norske ord, uten å bruke selve ordet. Et tips er å gjøre om Alias til en engelsk versjon. Du kan enten lage dine egne lapper med engelske ord eller du kan bruke de norske ordene, men forklare dem på engelsk. Da får du både øvet deg på engelsk uttale, men også engelsk fremføringsevne.

4. Se engelske filmer og serier uten norsk undertekst

Har du gledet deg til sommerferien fordi du nå har tid til å se filmer og serier uten å få dårlig skyldfølelse? Enten du ser film med andre eller alene så har du i sommer en gyllen mulighet til å teste din engelske lytteforståelse! Slå av de norske undertekstene når du skal se engelske filmer. Hvis du ønsker det kan du også slå på de engelske undertekstene. Når du slår av de norske undertekstene får du først og fremst testet deg i hvor mye du forstår av det engelske språket, men du får også bedre lytteevne og ordforråd! Du kan også prøve å høre på engelske lydbøker og podcasts når du slapper av i sommervarmen.

5. Endre språkinnstillinger

I sommerferien kan du utfordre deg selv til å endre språket til engelsk på enheter og nettsteder som du bruker ofte. Da blir du i større grad eksponert for engelsk i hverdagen. Når du blir eksponert for engelsk kan du lære deg nye engelske ord og uttrykk som igjen gjør at språket ditt bli bedre! Du kan endre språket på mobilen og PC-en din, eller nettsteder som du bruker ofte som for eksempel Facebook.

Sommeren er en tid for å slappe av, være med familie og venner, og ta det med ro! Selv om det er skolefri finnes det et hav av muligheter hvor du kan bli bedre i engelsk i løpet av sommeren, uten at det oppleves som hardt arbeid. Hvis du har lyst å lære deg andre læringsaktiviteter som du kan gjøre i sommer kan du lese mer om dette her! Jeg håper at du kan ta med deg de fem enkle tipsene og gjøre minst ett av dem i sommer! Da vil du oppleve en mindre overgang når skolene starter igjen i august!

God sommer!

Engelsk

Se alle

Fem fordeler med å lære fremmedspråk
I motsetning til engelsk, som vi er omringet med hver dag, så har frem..
Forskning viser at unge lærer engelsk ved hjelp av dataspill
Læring er ikke noe vi gjør kun i skoletiden – læring skjer gjennom hel..
LÆR ENGELSK RASKERE!
Å lære et språk er et stort prosjekt, og det kan ta lang tid å mestre...
5 tips for å bli bedre i engelsk
Engelsk er et språk vi har rundt oss til enhver tid. Det er et språk s..