MentorNorge
Indholdsfortegnelse Engelsk 16. juni 2021 Læsetid: Fem fordeler med å lære fremmedspråk

Fem fordeler med å lære fremmedspråk

I motsetning til engelsk, som vi er omringet med hver dag, så har fremmedspråkene en annen status i Norge. Kontakten med spansk, fransk og tysk er begrenset om man ikke aktivt søker det opp, noe som kan sette en stopper for motivasjon. Ingen synes det er gøy å kaste bort tiden på unødvendige ting, så hvorfor skal man egentlig lære et fremmedspråk? Jo, det er absolutt ikke bortkastet tid, og blir bare mer og mer viktig med tanke på utviklingen. Her kommer fem fordeler med å lære et fremmedspråk.

1. Kommunikasjon på tvers av landegrenser

I vår globale verden er det behov for at vi kan komme i kontakt med mennesker med andre språk og kulturer. Verden blir stadig mindre, og vi står overfor et stort behov for samarbeid. Ved å lære et fremmedspråk vil du kunne kommunisere når du er i andre land og evt. i jobbsammenhenger bidra til å få til et godt samarbeid på tvers av landegrenser.

Tips: Ønsker du å lære deg spansk som en ekte señor eller señorita, har MentorNorge privatundervisning med dyktige spansk mentorer. Du kan lese mer om privatundervisning i spansk her. 

2. Forståelse for andre kulturer

Når man lærer et fremmedspråk lærer man ikke bare selve språket, men også om kulturen til målspråklandene. Dette er like viktig som å lære selve språket, da flerkulturelle samfunn er i stadig vekst. Det er behov for innsikt og forståelse for hverandre, noe fremmedspråksfaget kan bidra med.

3. Flere karrieremuligheter

I dagens stillingsannonser blir det stadig mer vanlig å se at man må beherske flere språk, både muntlig og skriftlig. I en verden hvor det er blitt svært vanlig å reise, og der flybilletter i mange tilfeller er billigere enn togbilletter, så vil det være et behov og en stor fordel å kunne flere språk. Med et tredje språk på CV-en stiller du sterkere i jakten på drømmejobben!

4. Unike opplevelser for livet

Å kunne kommunisere med lokalbefolkningen på deres eget språk gir en helt annen opplevelse enn å besøke landet som en vaskeekte turist. Som det står i læreplanen: ”språk åpner dører” (KD, 2006: 2) – og dette er helt sant. Vi nordmenn elsker å reise, og hvis man i tillegg kan språket så kan jeg garantere deg at opplevelsene blir ti ganger bedre.

5. Et globalt nettverk

Å bli kjent med mennesker i andre land vil føre med seg mange fordeler. Som tidligere utvekslingsstudent i Spania har jeg nå venner over hele verden. I tillegg til å bli kjent med lokalbefolkningen har jeg også blitt kjent med andre utvekslingsstudenter, som gjør at jeg nå kan reise til utallige steder og virkelig få oppleve kulturen med en lommekjent guide. Å ha et stort nettverk bidrar til kulturforståelse, samarbeid, opplevelser og gode relasjoner som varer livet ut.

Med disse fem fordelene håper jeg du nå er motivert for å velge og lære deg et fremmedspråk. Til tross for at du kanskje ikke hører språket i bruk hver dag, så vil det for hvert år som går bli stadig viktigere å interagere med språket, slik at du holder det ved like. Grip sjansen mens du har den. 

Lykke til!

Engelsk

Se alle

Forskning viser at unge lærer engelsk ved hjelp av dataspill
Læring er ikke noe vi gjør kun i skoletiden – læring skjer gjennom hel..
5 tips til hvordan du kan bli bedre i engelsk i sommer!
Etter et uvanlig halvår med hjemmeskole og digital undervisning kan vi..
LÆR ENGELSK RASKERE!
Å lære et språk er et stort prosjekt, og det kan ta lang tid å mestre...
5 tips for å bli bedre i engelsk
Engelsk er et språk vi har rundt oss til enhver tid. Det er et språk s..