Kvinne skriver notater fra datamaskinen
Marte Lindholm-Dahle
Mentor
Indholdsfortegnelse Studieteknikk 16. juni 2021 Læsetid: Hvordan bruke bullet journal til skolearbeid

Hvordan bruke bullet journal til skolearbeid

Bullet journal er et relativt nytt konsept, og poenget bak er å kunne tilpasse planleggeren din helt etter egen smak og behov. Som regel starter man med blanke sider fylt med prikker istedenfor linjer, derav navnet bullet journal. Slik er det du selv som er ansvarlig for å tegne og skrive inn det du har lyst til å ha i din planlegger. Er du ikke av den kreative typen går det også an å kjøpe en ferdig bullet journal. Her kommer 6 ideer til nyttige sider å inkludere i din bullet journal for en lettere skolehverdag!

1. Timeplan

Mange får utdelt en timeplan fra skolen, men det er noe eget ved å lage sin egen. Å lage fargekoder til de ulike fagene gjør det mer oversiktlig. Hvis du driver med en fritidsaktivitet, eller har et sted du drar fast hver uke, kan du legge til det også. Slik får du timeplanen din til å bli helt personlig.

2. Semesteroversikt

Det er lurt å lage en overordnet oversikt over semesteret, eller hele skoleåret. Noter ned alle viktige dager, som innleveringer, prøver og eksamen. Legg inn ferier og andre fridager for å motivere deg selv. Når du har fått oversikt over semesteret er det enklere å planlegge hvilke dager og uker som bør gå til skolearbeid, og når man kan ta seg fri.

3. Ukeplanlegger

Ofte skjer det mye i løpet av en uke enn prøver og innleveringer, og dette kan også være lurt å ha en oversikt over. Skal du besøke mor på tirsdag, eller feire bursdagen til en venn på fredag? Skriv det ned.

4. Innkjøpsliste

Du er selv ansvarlig for å handle inn det du trenger av skoleutstyr. Derfor er det lurt å lage en liste hvor du notere hver gang du kommer på noe nytt du trenger til skolen. Føler du deg ekstra kreativ kan du tegne en illustrasjon av det du trenger å kjøpe istedenfor bare å skrive det.

5. Habit tracker

En habit tracker er en oversikt over vaner du har eller ønsker å få, samt hvor ofte du gjør denne vanen. Dette kan brukes både i skolesammenheng, og ellers i hverdagen. Ideen bak dette er å motivere deg selv til å fortsette med de gode vanene. Habit tracker fungerer som en «check list», gjør det til en utfordring å krysse av så mange punkter som mulig hver dag. Eksempler på vaner du kan sette i din habit tracker kan være å drikke vann, ikke spise godteri, gjøre lekser eller lese i en bok.

6. Pensumoversikt

Om du har to eller syv fag i løpet av semesteret, er det en god idé å skaffe seg en oversikt over hva som forventes av deg i hvert enkelt fag. Lag en liste over alle kapitlene du må gjennom før eksamen, og sett et kryss ved siden av når du har lest det. I tillegg kan du sette en stjerne hvis du har jobbet med for eksempel oppgaver eller om du har skrevet et sammendrag knyttet til kapitlet. Når eksamen nærmer seg er det lettere å se hva du bør ta tak i.

Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre med din bullet journal. Et siste tips hvis du trenger inspirasjon og ideer er å sjekke ut Pinterest og YouTube. Her er det mange som legger ut bilder av sine bullet journaler til inspirasjon. Lykke til!

Studieteknikk

Se alle

5 tips til læringsaktiviteter i sommerferien
Endelig er sommerferien her og tiden er inne for å koble av fra skoleh..
Bruk sommeren til å bli en bedre student!
Det er relativt enkle grep du kan gjøre for å forbedre språk, kunnskap..
Slik blir du god muntlig i et fremmedspråk
Når man lærer et nytt fremmedspråk er det ofte lytte- og leseforståels..
Hvordan oppnå høy kompetanse i et hvilket som helst fag?
I dag lever vi i et kunnskapssamfunn hvor det stilles stadig høyere kr..
5 tips for et effektivt skoleår
Det er januar, og de fleste er tilbake på skolen etter jul. Vårsemeste..
5 tips for å lese og forstå tekster i fremmedspråk
Å lære et fremmedspråk innebærer nødvendigvis at man må kunne lese og ..
Tips til hvordan du kan skrive en god tekst
Har du en skrivespire i deg? Tar du skriveoppgavene fra skolen på stra..
Lær om realfag på YouTube
Et stadig voksende tilbud av pedagogisk og informativt innhold er å fi..
Slik kan du takle prestasjonspresset!
I et samfunn hvor begrepene idealer, perfeksjon og prestasjon betyr me..
5 tips til hvordan lykkes med muntlig presentasjon i fremmedspråk
Mange elever kvier seg for å ha en muntlig presentasjon foran klassen,..
Nøkkelen til bedre konsentrasjon
Vi står ofte ovenfor frister og forventninger da det kommer til skolea..
5 tips til en vellykket muntlig presentasjon
En god skriftlig presentasjon skiller seg fra en god muntlig presentas..