Glade barn med skolesekk løper i en gang
Ingvild Wathne
Mentor
Indholdsfortegnelse Skolestart 16. juni 2021 Læsetid: Fem gode grunner til å glede seg til skolestart

Fem gode grunner til å glede seg til skolestart

Som den nerden jeg er, har jeg alltid gledet meg til skolestart. Det skal ikke mer enn et par uker med ferie til, før jeg kjenner meg klar for å returnere til hverdagen. Jeg er fullstendig klar over at ikke alle deler mine følelser omkring skolestart. Mine egne følelser er kanskje først og fremst et tegn på hvor utrolig privilegert jeg er som trives i det norske skolesystemet. Likevel er det noen ting vi alle kan enes om når det kommer til skolestart, i det minste etter min mening. Her er fem grunner for å glede seg til skolestart ­– kanskje vil du etter hvert dele min entusiasme!

Nytt år, nye muligheter

Jeg er helt klart en gigantisk klisjé, men står fremdeles fast på én ting: et nytt skoleår betyr nye muligheter. Her snakker vi blanke ark; både de metaforiske og de rent fysiske. Slet du med å henge med tre uker etter skolestart i fjor? Lag en studieplan i år og forsøk å følge den! Fikk du firer i et fag du egentlig vet du kan bedre i? Ha et mål om å nå femmeren i år. Husk, det gjelder ikke å være best, bare bedre enn det du var i fjor. Det kan gjøre underverker. 

Nytt pennal, skrivebøker, skrivesaker

Jeg kan umulig være den eneste som elsker å kjøpe splitter nye skrivebøker og skrivesaker før skolen begynner. Her snakker vi Star Wars-pennal og bokbind, til tross for at jeg nylig fylte 24 år. Det trenger ikke å koste så mye. Et par nye navnelapper, noen enkle nye penner og du kan late som om du er et organisert og ryddig menneske – i et par uker i det minste.

Billige kjeder som IKEA har et hav av kontorgjenstander som vil hjelpe deg å holde styr på papirer, notater og annet viktig gjennom skoleåret. Ved å sørge for at du har orden fra første stund, gjør du den fremtidige deg en massiv tjeneste. 

Du får se vennene dine hver eneste dag

For de aller fleste av oss utgjør skolen også en sosial arena. Det er få venner jeg har fått i løpet av livet som jeg ikke har møtt der. Skolen er grunnen til at vi ser mange av våre beste venner hver dag. Man tenker kanskje ikke over det i øyeblikket, men når det er ferie, eller skolen er ferdig, er det nok mange som føler seg litt mer alene enn tidligere. Når ferien endelig er ferdig, er det på tide å dele opplevelsene fra de siste to månedene med klassekameratene, enten man har reist, jobbet, eller bare slappet av hjemme. 

Fritidsaktiviteter

Jeg er neppe den eneste som opplever at dagene blir litt tomme etter at sommeravslutningen er overstått og fellesferien setter inn. Fotball, kor eller sjakk ­– fritidsaktivitetene våre tar også sommerferie. Selvfølgelig kan det føles godt å få en liten pause, ta en pust i bakken, men i motsetning til skolen er fritidsaktiviteter noe vi gjør kun fordi vi liker det. Da kan to måneder med fri føles i overkant mye.

Skolestart betyr også starten på dine yndlingsaktiviteter. Hverdagen har jo sine fordeler, den også. 

Hva er vel ferie uten hverdagen?

Til sist vil jeg påpeke at uten hverdagen hadde heller ikke ferie eksistert. Når fredagen kommer i slutten av en lang arbeidsuke, er det kontrasten til hverdagen som gjør at helgen føles så bra. Etter flere måneder med tentamen, prøver og eksamen i mai og juni, føles sommerferien både fortjent og nødvendig.

Hadde vi ikke hatt hverdagen å komme tilbake til, ville vi ikke satt pris på ferien.

Det er også verdt å påpeke at det å gå på skole egentlig er et enormt privilegium. Vi er heldige som får gå på skole hver dag og lære det vi må for å klare oss her i verden. Det er det ikke alle som får. Akkurat det er kanskje ekstra viktig å tenke over når skolestart nærmer seg!

 Dersom dere trenger litt ekstra motivasjon for å komme i gang med skolehverdagen kan dere lese mer om privatundervisning med dyktige mentorer her.

Skolestart

Se alle

Siste året på videregående? Her er noen ting du bør huske på.
Før året er omme, før det blir mai og kaoset med russetid og eksamen v..
Hvordan forholde seg til den nye skolehverdagen?
Landets skoler stenges som et ledd i kampen mot spredning av corona-vi..
9 ting å ta med seg til et nytt skoleår og et nytt semester
I forbindelse med at et nytt år er rett rundt hjørnet ønsker jeg å gi ..
Hvordan få en drømmestart på skoleåret?
Nå er vi allerede i august og starten på et nytt skoleår er rett rundt..
Hvordan takle overgangen fra elev til student
Å gå fra å være elev til å bli student er en stor overgang og kan til ..
Hvordan komme i gang til skolestart
Det er august, og det betyr tilbake på skolen. For mange er skolestart..
5 gode grunner til å glede seg til skolestart
Ferien er på hell og skolestart nærmer seg med stormskritt. Til tross ..
Hvordan du som forelder kan gi barnet ditt en super skolestart!
Brått innser du at sommerferien er over, og skolestart er rett rundt h..
4 tips for å bli klar til skolestart over nyttår
Etter et hektisk og krevende semester kan du nå ta deg en velfortjent ..
5 tips for en best mulig start på skoleåret
Et nytt skoleår nærmer seg og det er igjen tid for å finne tilbake til..
5 tips for å komme i gang etter ferien
Sommerferie er kanskje et av årets høydepunkt for mange. Etter å ha ha..