Økt lærelyst og mestring! Få leksehjelp

5 tips for å komme i gang etter ferien

Shutterstock 687475072

Ferie er kanskje et av årets høydepunkt for mange. Etter å ha hatt lang ferie, kan overgangen til hverdagen komme brått på. Her er noen tips som kan hjelpe deg i gang.

1. Endre døgnrytmen

De fleste er nok ikke like strenge på leggetid når det er ferie, og det blir fort sene kvelder. Dessverre er ikke dette så veldig gunstig når hverdagen kommer, og når skolen krever at vi står opp tidlig hver morgen. Kroppen trenger ofte litt tid på å endre døgnrytme. Start derfor noen dager før skolestart. Få dermed en mykere overgang til hverdagen ved å forberede deg.

2. Gi deg selv et faglig forsprang

Hvis du for eksempel vet at dere skal starte med fordypningsemnet i norsk rett etter ferien, så er det lurt å starte i sommerferien med grovarbeidet. Dersom du allerede har valgt litteratur, så er det helt ypperlig å lese gjennom dette nå. Dann deg selv noen tanker over hva du har lyst til å skrive og snakke om. Dette sparer deg for mye arbeid når skolen starter igjen, som kan sørge for at du blir mindre stresset.

3. Kjøp inn skolesaker

Å kjøpe inn skolesaker er en fin måte å forberede seg til et nytt semester på. På høyere studier må du kjøpe pensumbøker selv. Det kan være lurt å kjøpe bøkene brukt, til en rimeligere pris, da bør du ofte være ut i god tid. Gjør dette i ferien, slik at du samtidig kan skaffe deg en oversikt over pensum tidlig.

4. Lag en plan

Det kan være fint å lage seg en oversikt over hva som skjer på skolen det kommende året. Noen skoler er flinke til å legge ut prøveplan i god tid, slik at elevene allerede ved oppstart vet hvilke datoer det er prøver og andre prosjekter. Samle så mye informasjon som du klarer. Legg gjerne inn andre fritidsaktiviteter etc. som du gleder deg til også. Skal du reise til et annet land? Skal du på en konsert med noen venner? Eller kanskje du bare ser frem til neste ferie. Det er viktig å finne ting å glede seg til i løpet av året, da dette er med på å øke motivasjonen din.

5. Tips for dagen før skolestart

Siste kvelden før skolen starter igjen er en fin anledning til å gjøre klart for morgendagen. Legg frem klær, pakk skolesekken med nødvendige ting, og lag matpakke. Husk å sette på alarm slik at du ikke forsover deg.

Lykke til med skolestart!

D75e0cd06f058f8

Marte Lindholm-Dahle

Mentor, MentorNorge

Kom i gang her

3 gode grunner til å velge MentorNorge

Infograf prosenter new
Infograf tall new 2
Infograf soyler new

Skal vi hjelpe dere også?


Vi kontakter deg innen 24 timer - ingen forpliktelse!

Merk: vi tar kun vare på dine opplysninger dersom du opprettes som kunde.

Nordens største privatundervisningstilbyder

MentorNorge er Norges største og eneste landsdekkende privatundervisningsbedrift. De siste årene har våre over 1000 mentorer (privatlærere) gjort en forskjell hos over 10.000 elever i hele Norge. Vi dekker hele landet, fysisk og over nett, og har helt sikkert også en mentor til dere. 

Norway

Åpningstider

Mandag-torsdag

9:00 - 20:00

Fredag

9:00 - 16:00

Lørdag

Stengt

Søndag

Stengt