Tavle hvor det står "Back to school" omkranset av klokke, bøker, blyanter og et eple
Tiril Evensen-Lie
Mentor
Indholdsfortegnelse Skolestart 16. juni 2021 Læsetid: 5 gode grunner til å glede seg til skolestart

Ferien er på hell og skolestart nærmer seg med stormskritt. Til tross for en lang og varm sommerferie, kan skolestarten komme brått på for noen. Men frykt ikke! Her kommer 5 gode grunner til å glede seg til å komme tilbake på skolebenken.

1. Se igjen venner og medelever

I sommerferien reiser mange bort, og det kan derfor ha gått uker om ikke et par måneder siden sist man så hverandre. Spesielt vil dette gjelde for studenter som studerer langt fra hjemstedet. Dette gjør skole- eller semesterstart til en hyggelig dag som det er verdt å glede seg til! Kanskje begynner det nye elever i klassen eller du tar emner med andre studenter som kan bidra til nye vennskap? Et ekstra motivasjonstips er å tenke på alle de hyggelige minnene dere vil lage sammen det kommende året eller semestret.

2. Komme tilbake til gode rutiner

Når man har ferie kan det fort bli sene kvelder, uregelmessige måltider og lite fysisk aktivitet. Det er godt nyte late dager på stranden, men etter hvert lengter kroppen etter rutine. Å komme tilbake til de gode rutinene gjør godt for både kropp og sinn, og er derfor en god motivasjonsfaktor. I tillegg – i skoleåret ligger de fleste aktiviteter etter skoletid, og skolestart betyr også oppstart for disse. Snart er du tilbake i salen på ridesenteret eller prøver å slå gamle rekorder i  høydehopp på friidrettsbanen.

3. Være et skritt nærmere drømmen

Drømmer du om å bli pilot eller lege? Eller er du kanskje allerede på fjerde året på lærerstudiet? Å komme i gang med nytt skoleår eller semester betyr også at du kommer et skritt nærmere drømmeyrket ditt. Og dette er jo virkelig noe å glede seg til! Å tenke på hvorfor man skal tilbake til skolebenken er uten tvil en god kilde til motivasjon.

4. Lære mye nytt og spennende

Vi må ikke glemme...at det faktisk er mye morsomt og spennende man lærer på skolen eller på studiet! Det kan være tungt og tøft til tider, men tenk så gøy det er når man får til noe eller lærer mer om noe man virkelig brenner for. Kanskje ser du frem til å lære mer verdensrommet? Lære algebra i matematikk? Eller hva med å lære helt nytt språk? Kanskje er du student og endelig skal ta emnet i spansk litteratur på masteren som du har lengter etter? Det er med andre ord mye faglig man kan glede seg til!

5. Få nye opplevelser for livet

Til slutt – husk at et skoleår også består av utflukter, reiser og spennende temadager, der du har mulighet til å bli kjent med medelever/medstudenter og lærere på en helt ny måte! Kanskje er dette året dere skal på leirskole? Skal dere ha ballspillturnering på skolen? Eller er det kanskje endelig din tur til å være russ? Det er mye organisert som skjer utenom skolen og gir gode minner for livet! Som student er det også uten tvil mye som skjer utenom det faglige. Alt fra bingokvelder til studieturer, og det er ikke uten grunn at mange refererer til studietiden som noen av de beste årene i sitt liv. Det er bare å glede seg!

Masse lykke til med skolestart!

Skolestart

Se alle

Siste året på videregående? Her er noen ting du bør huske på.
Før året er omme, før det blir mai og kaoset med russetid og eksamen v..
Hvordan forholde seg til den nye skolehverdagen?
Landets skoler stenges som et ledd i kampen mot spredning av corona-vi..
9 ting å ta med seg til et nytt skoleår og et nytt semester
I forbindelse med at et nytt år er rett rundt hjørnet ønsker jeg å gi ..
Hvordan få en drømmestart på skoleåret?
Nå er vi allerede i august og starten på et nytt skoleår er rett rundt..
Hvordan takle overgangen fra elev til student
Å gå fra å være elev til å bli student er en stor overgang og kan til ..
Hvordan komme i gang til skolestart
Det er august, og det betyr tilbake på skolen. For mange er skolestart..
Fem gode grunner til å glede seg til skolestart
Her er fem grunner for å glede seg til skolestart – kanskje vil du ett..
Hvordan du som forelder kan gi barnet ditt en super skolestart!
Brått innser du at sommerferien er over, og skolestart er rett rundt h..
4 tips for å bli klar til skolestart over nyttår
Etter et hektisk og krevende semester kan du nå ta deg en velfortjent ..
5 tips for en best mulig start på skoleåret
Et nytt skoleår nærmer seg og det er igjen tid for å finne tilbake til..
5 tips for å komme i gang etter ferien
Sommerferie er kanskje et av årets høydepunkt for mange. Etter å ha ha..