Mentor og elev highfiver 2
Mentor og elev highfiver 2

Bli ringt opp

Våre fagveiledere er klare til å ta
en uforpliktende prat om dine behov

Så snart som mulig I ettermiddag I kveld I morgen

Mentorene våre brenner for å gjøre en forskjell

Mentorene våre er engasjerte rollemodeller, som ønsker å gjøre en forskjell for barn og unge

Åpent nå til kl 21:00.
Bli kontaktet eller ring på tlf: 21 51 40 40

Bli kontaktet

Så snart som mulig I ettermiddag I kveld I morgen

Mentorene våre har både det faglige og pedagogiske på plass

Mentorene våre er mer enn bare leksehjelpere - de er rollemodeller, som virkelig vil gjøre en forskjell for de barna og unge de underviser.

Dette vet vi, fordi de har vært gjennom en omfattende vurderingsprosess, hvor vi ser på både deres faglige og pedagogiske kompetanser. Vi rekrutterer kun mentorer som har fått 5 eller 6 i undervisningsfagene sine. Men like viktig er det at mentorene er engasjerte, empatiske og ønsker å gi kunnskapen sin videre.

Etter screeningprosessen tar alle mentorene våre et internt opplæringsprogram i MentorAkademiet, for å sikre lekse- og eksamenshjelp av høyeste kvalitet.

Møt noen av mentorene våre

- og hør hvorfor de gjerne vil være leksehjelpere

Screeningprosess av mentorene

- fra vi mottar søknaden til mentoren er klar til undervisning

MentorAkademiet skaper trygghet

Hos MentorNorge er en mentor ikke bare en underviser, men også en rollemodell. Derfor tilbyr vi mentorene våre etterutdanning i MentorAkademiet. Det er et nettbasert læringsunivers der mentorene våre lærer om alt som er viktig å vite som mentor. Gjennom flere ulike mikrokurs på nettet, kan mentorene lære om alt fra dysleksi og ADHD, til motivasjon og grafiske designverktøy. Alle mikrokursene er utviklet av eksperter på sitt felt. Dette sikrer den beste læringsopplevelsen for mentoren, og gir trygghet, ny kunnskap og nyttige verktøy i undervisningssituasjonen.

Les mer om det pedagogiske grunnlaget vårt

Vi har mentorer i hele landet

Finn en mentor i byen din

Uansett hvor i landet du bor, kan vi finne en mentor til deg.

Vi har en ung-til-ung-tilgang til undervisningen, som betyr at barnet ditt får leksehjelp av en mentor som selv gikk på skolen for ikke så lang tid siden. Mentoren kan derfor sette seg inn i de frustrasjonene og følelsene barnet ditt kan oppleve akkurat nå, og er oppdatert på pensum.

De mest populære byene våre er: Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, med flere.

Ofte stilte spørsmål om mentorene våre

Hva er en mentor?

En mentor er en rollemodell for barn og unge - både med hensyn til fag, trivsel og skoleglede. Hos oss tilbyr mentorene skreddersydd leksehjelp, for å hjelpe barnet ditt med å få økt faglig selvtillit og motivasjon, uansett fag eller nivå.

Mentorene våre har fått 5 eller 6 i undervisningsfagene sine, og har vært gjennom en vurderingsprosess hvor vi har sett på både faglige og pedagogiske kompetanser.

Mentorene våre blir etterutdannet via MentorAkademiet, og dette sikrer en variert leksehjelp av høy kvalitet.

Hva kreves for å bli mentor?

Vi stiller forskjellige krav til å kunne bli mentor hos MentorNorge:
  • Du har karakter 5 eller høyere i fagene du skal undervise i
  • Du har fylt 18 år
  • Du har gode pedagogiske evner
  • Du er motivert for å lære fra deg
  • Du har plettfri vandel
  • Behersker norsk flytende, både skriftlig og muntlig

Hva er MentorAkademiet?

MentorAkademiet er vårt online læringsunivers som forbereder mentorene våre godt til mentorforløpene. Alle mentorene må gjennomføre deler av undervisningen i MentorAkademiet, for å kunne bli mentor. Her lærer de blant annet noe om de fire læringsstilene, og hvordan de skal variere og tilpasse undervisningen.

I MentorAkademiet har vi også en rekke mikrokurs, hvor mentorene lære mer om blant annet, ADHD, dysleksi, motivasjon osv. På denne måten har mentorene hele tiden mulighet for å etterutdanne seg, og dermed sikre best mulig tilpasset undervisning.

Hvordan blir man mentor?

For å bli mentor, skal man gjennom en tredelt prosess:

Søknaden

Mentor-kandidaten starter med å fylle ut søknadsskjemaet vårt. Her forteller man litt om deg selv, hvilke fag man kunne tenke seg å undervise i, og legger ved vitnemålet.

Intervju

Hvis man har karakterene som trengs for å kunne undervise, vil vi invitere til et intervju. Før intervjuet sender vi kandidaten en case - typisk et eksempel på en undervisningssituasjon - som han eller hun skal forberede før intervjuet. Til intervjuet vil vi stille en rekke spørsmål og oppstiller noen scenarier. Deretter går vi gjennom casen, hvor vi vil legge vekt på kandidatens pedagogiske tilgang og refleksjoner om situasjonen.

Oppstarten

Hvis man blir tilbudt jobben som mentor, vil man skulle ta mentorutdannelsen i MentorAkademiet før man kan starte med undervisningen. Så snart den er gjennomført, vil fagveilederne våre ta over og hjelpe mentoren med å få sitt første mentorforløp.

Har du lyst til å bli mentor? Eller kjenner du noen som vil? Da kan du sende oss en søknad her!