Månedens Mentor - Februar

Vi vil gratulere Daniel som månedens Mentor – februar!

Navn: Daniel Hatletvedt

Alder: 19 år

Bosted: Oslo

Studerer: Bachelor i psykologi, UiO

Daniel fortjener året andre "månedens Mentor" tittel av mange grunner! Han er utrolig imøtekommende og hyggelig, og er et skikkelig "ja-menneske". Han har vært ansatt siden rett før jul 2017. Siden det har han hatt oppdrag som leksehjelper på Lambertseter svømmeklubb, vært vikar på tilsvarende opplegg hos Deichmanske Hovedbibliotek, delt ut flyers på utdanningsmessen, og alt dette samtidig som han har sjonglert som mentor for 4 elever. Hurra for deg, Daniel!


Intervju med Daniel:

Hva motiverer deg som Mentor?

Det er mye som motiverer meg som Mentor. Det som absolutt motiverer meg mest er å se elever utvikle seg i fagene sine, og at de opplever mestring. Mange unge i dag føler at de ikke strekker til og flere har utfordringer på skolen. Det er utrolig verdifullt og motiverende å få muligheten til å være en støttespiller for disse. Det å få være med når elever «knekker kodene» og at de kjenner på framgang, er utrolig givende som Mentor.

Hvordan har jobben som Mentor påvirket deg?

På psykologistudiet lærer jeg mye om mennesket, og om hvordan vi lærer og blir motivert. Jobben som Mentor påvirker meg i stor grad gjennom hvor mye jeg lærer om meg selv, og om andre. Jeg har lært om mine egne egenskaper, og hvordan jeg kan bruke disse til å motivere, tilrettelegge og hjelpe elever. Det finnes en måte for alle elever å finne motivasjon, og jeg lærer meg og bruker kontinuerlig nye strategier for å gjøre et fag spennende for elevene.

Jeg lærer også mye om elevene, og jeg får lov til å putte meg i deres sko. Jeg får ta med meg disse erfaringene, noe som gir meg nye perspektiver, og lærer elever bedre å kjenne.

Hva synes du er din største suksessopplevelse hittil?

Jeg synes det er utrolig spennende å se elever som tørr å prøve. Mange i dag er redd for å feile, og man tenker alltid over hva andre tenker og syns. Jeg synes det er viktig  å være en støttespiller for elevene og å få skapt en trygg ramme for å prøve og feile. En elev av meg var utrolig redd for å gjøre feil, noe som forhindret eleven til å gjøre framgang. Men etter noen uker ble eleven mer og mer trygg på å gjøre og prøve, selv om man feiler. Det er ingen skam å feile, alle gjør det. Man lærer av dette og man kan blomstre i fagene sine.

Privatundervisning fra MentorNorge

Gjennom privatundervisning skaper vi faglig forståelse og mestring. Vi tar utgangspunkt i ditt barns personlige læringsstil når vi finner en mentor til dere. Dette er for å finne den perfekte matchen mellom elev og mentor. Les mer om skreddersydd privatundervisning her.

Kvadratisk Blå bakgrunn 1000px

MentorNorge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.