Slik fungerer leksehjelp med en privatlærer

Phone icon

1. Behovsavklaring

Vi lytter til deres behov, og sammen med en fagveileder skreddersyr vi leksehjelpen på bakgrunn av deres ønsker og mål.

Two siluets icon

2. Den rette privatlæreren

Vi finner den rette mentor (privatlærer) til deres barn med utgangspunkt i faglig nivå, pedagogiske evner og personlighet.

Books icon

3. Leksehjelpsmagien kan begynne

Vi avholder en gratis kartleggingstime hjemme hos dere, hvor vi sammen legger en plan for forløpet. Deretter setter vi i gang med fast leksehjelp; hos dere, eller over nett!

Kom i gang
Vurderer du privatundervisning?
Ane Tenge, Fagveileder Vi tilbyr en kostnadsfri og uforpliktende
kartleggingstime. Hør om mulighetene i ditt område.
Vi tilbyr en kostnadsfri og uforpliktende
kartleggingstime. Hør om mulighetene i ditt område.
Bli kontaktet av en veileder i løpet av 24 timer
Få tips og triks til en bedre skolegang
Ja takk! Jeg er:

Meld på nyhetsbrev

Privatundervisning og leksehjelp i tysk

Privatundervisning og leksehjelp i tysk

For oss nordmenn er tysk et av de letteste språkene å lære – når det kommer til lesing og tale. Tysk er et verdensspråk som snakkes av 185 millioner mennesker, hvorav ca. 100 millioner er morsmålsbrukere. Det er offisielt språk i Tyskland, Belgia, Østerrike, Sveits, Italia, Liechtenstein og Luxembourg, og er et av de mest etterspurte språkene innen europeisk næringsliv.

Tysk er dog beryktet for sin grammatikk, og det er her vi nordmenn møter på problemer. Tysk har et kasussystem der substantiv bøyes etter hvilken funksjon de har i setningen (er det et subjekt, direkte objekt eller indirekte objekt). Dette systemet hadde også norrønt, islandsk har det fortsatt, og vi ser rester etter det i enkelte uttrykk på norsk (til fjells, fots, sjøs) og faktisk henger det igjen rester i noen dialekter. Kasussystemet gjør tysk til et logisk språk det må jobbes systematisk med, litt som matte. Det er ekstra viktig å kunne kjønn på substantiv, lære seg preposisjoner og hvilken kasus de styrer, og bli god i setningsanalyse

Privatundervisning og leksehjelp i tysk på ungdomsskolen

Når eleven begynner med tysk er det viktig å få gode arbeidsrutiner. Gjør lekser i starten av uka; ha som mål å skrive opp gloser og verb som skal læres i løpet av uka. Repeter ordene hver kveld. Heng opp lister med gloser foran toalettet eller på kjøleskapet. Det sies at etter å ha hørt et ord 20 ganger kan man det. Det er veldig viktig å jobbe grundig med et språk i startfasen; det er her grunnlaget blir lagt for senere. Leksehjelp er viktig fordi når ordforrådet og forståelsen er liten vil det være vanskelig å løse problemer alene. Og et problem kommer sjelden alene! Språket består av mye. Derfor vil det å få leksehjelp fra noen som snakker tysk bidra til å løse ikke bare ett, men mange problemer.

Vi hjelper gjerne til med tysken, for eksempel kan vi bistå med:

 • Gloser
 • Grammatikk
 • Lesing og skriving

Privatundervisning og leksehjelp i tysk på videregående

På videregående når språket et annet nivå (og er man nybegynner går det fort oppover). Det er fortsatt viktig å repetere pensum, grammatikk og ord fra tidligere år, slik at man fortsatt har med seg ”bagasjen” som vil hjelpe når man møter nye problemer. Ettersom språket blir vanskeligere kreves det grundigere forklaringer og mer kompetanse. Når noen hjelper systematisk med lekser innarbeider man seg gode rutiner, og alle problemer som oppstår underveis vil få en mye raskere oppklaring. Det er også viktig å huske at alle lærer forskjellig, og det er vanskelig for en lærer å tilpasse undervisningen mange. Med privatundervisning/leksehjelp jobbes det hele tiden med den enkeltes utfordringer og på det rette nivået – om det er høyt eller lavt.

Samtidig som det forventes et mye høyere nivå på språket, er det også forventninger knyttet til det språket sier, altså retorikken. På videregående skal man skrive argumenterende tekster, og da forventes det at også argumentasjonen er god. Dette er vanskelig for mange. I tillegg blir rettingen strengere; man slipper ikke unna med de samme feilene som man gjorde på ungdomsskolen. Derfor er det veldig viktig å legge et godt grunnlag og repetere dette!

På videregående hjelper vi gjerne med:

 • Gramatikk
 • Lesing og skriving
 • Tekstanalyse
 • Oppbygging av tekster
 • Kulturell og historisk forståelse
 • Repetisjon av grunnleggende regler

Kom i gang

Vi motiverer og inspirerer barn og unge til læringslyst og mestring.

Privat leksehjelp i hjemmet

 • Test av personlig læringsstil
 • Fortløpende målsetting og motivasjon
 • Rapport etter hver økt

Din mentor er nøye utvalgt

Det faglige skal naturligvis være på topp. Derfor har alle våre mentorer toppkarakterer, men det er like viktig å være god til å lære fra seg. Alle våre mentorer er screenet og testet, både for faglige og pedagogiske evner. Vi velger kun de beste. Deretter går de alle gjennom vår interne utdannelse, som sikrer ditt barn leksehjelp av høyeste kvalitet.

Vi matcher deres nye mentor ut fra det faglige, pedagogikk, personlighet, geografi, erfaring og fritidsinteresser. Dere har samme underviser hver gang. Det skaper trygghet. Vi har 1.200 undervisere, og har derfor forutsetningene på plass for å finne den helt rette mentor til dere og deres behov.

MentorOnline

Vil du høre mer om privat leksehjelp?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt i løpet av 24 timer. Det er naturligvis helt uforpliktende!